Oyun Hileleri, silkroad online, Knight online, Oyun yapımı, PokemonCreator,fifa 2008,Travian online,Oyun download,

Tam Versiyon: "THE GODFATHER" BÜyÜLEYİCİ
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Acik konusalim..Godfather i daha önce hic seyretmedim acikcasi, fakat oyunun icinde kücük bir videosu vardi filmden gayet hosuma gitti. Ama buna ragmen yinede seyretmedim...oyunu cikarilacak denildigi anda herkeste bir heyecan bir cosku oldu bende nasi olsa oyunlarla ilgili bir insan oldugum icin biraz arastirmak istedim...Ilk önce video ve resimlerinden öyle böyle vs. vs. fikirlerim olsada sonradan birebir oynayinca tüm fikirlerim degisti....dogrusunu söylemek gerekirse EA GAMES bu sefer tarzini bir hayli degistirmis.....

EA GAMES firmasi artik gözümde Doyumsuz bir Firmadan baska birsey degil acikcasi...Belkide taptigim oyunlar yapan cokta nadir olan oyun yapimcilarindan biri olsada bu hirs i diger hicbir firmada görmedim...ucunda tutulabilecek olan herseyin oyununu cikarma sevdasi bu firmadan ciktmistir...Bakalim neymis bu tutulanlar....zaten NFSU ile zirveye cikti o ayri konu ....günümüzde olan hemen hemen herseyin sanal ortamda bizlere sunan EA GAMES belkide su ana kadar hicbir firmanin aklina gelmeyen bir fikir buldu? nemi? The Godfather in oyununu yapmak....Aslinda yazilan cizilen konusulan vs. herseyi ile bir efsane denilebilecek The Gotfatherin oyununu cikarip milyonlarca kisinin karsisina gecip sunmak pekte akillica bir fikir sayilmaz..Cünkü en ufak hatasinda Filmde böyleydi ,oyunda hic alakasi yok,o adam öyleydi oyunda degismisvs.vs. .Elbette EA GAMES bu risklerin hepsini göze alarak cikardigi bu oyunda nekadar basarili olmus ne kadar bocalamis ögrenelim...öyleyse gecelim konumuza.......

Yil 1936,NEW YORK tayiz..Zamanin en kötü dönemleri...Mafia larain cadelere sehirlere hükmettikleri dönemler ve biz bu cehennemin icinde sadece kücücük bir cocuguz...Nerden aklimiza gelebilirki bu cehennemden cikacak en kötü payin bizim üstümüze düsecegini? Nerden bilebilirdikki babamizin gözlerimizin önünde katledilecegini?....JOHN (oyunda babamiz rolünde sadece ilk bölümde onu görebilir ve birazda olsa kontrol edebiliyoruz)o gün herzamanki gibi kücük islerini hallettmis arkadaslari ile selamlastiktan sonra karisinin yanina onu ve cocugunu görmeye ugramistir...o anda büyük bir patlama olur ve JOHN oglunun orda oldugunu sanarak hemen bölgeye kosar ama olay aslinda öyle degildir JOHN mafia nin tuzagina düsmüstür...Ona saldiran adamlari öldürmeyi basarir fakat sonradan en güvendigi arkadasi, JOHN a aynen üzgünüm John sadece ticaret der ve yanindaki adamlara verdigi emir ile kursuna dizilir o anda biz tüm olanlara sahit oluruz fakat hic beklemedigimiz anda (ona hep godfather olarak seslenicem cünkü oyun icinde sürekli öyle aniliyor)GODFATHER bizi tutar ve yemin ettirir, yasimiz yettiginde bunun intikamini alacagimiza dair.........

Filmin konusunu okumustum hemen hemen ayni gidiyor konu..ama elbette ara sira kopmalar var normaldir diyerek gecistiriyorum...oyuna JOHN yani babamiz ile basliyoruz. Konusunda dedigim gibi adamlari dövdükten sonra öldürülüyoruz o bölümü bir alistirma olarak görün tuslari ögrenme vs. seklinde yani...Hernekadar oyunun daha basinda bu denli bir trajedi yasasakta bunun bir oyun oldugunu unutmayin duygusallasipta aglamayin sakin ...Bu olayin ardindan 9 yil gecer..Artik büyük bir gencizdir...ama malesef ezik durumdayizdir bize yardim edicek kisi ise GODFATHER olacaktir....Oyundaki karakterimizi merak ederken görüceginiz bir menü ile sok olucaksiniz ama önce baska seylerden bahsedelim....Oyun acildiginda fazla abartili olmayan birkac kisa video ile o unutulmaz THE GODFATHER sarkisi esliginde hazirlanmis menüye gelyioruz....Gayet sade ve hos...Ben binbir heyecan ile grafik ayarlarina girsemde hayal kirikligina ugradim dersem yalan söylemis sayilmam. Parlaklik,pixel vb. seylerden baska bir grafik ayari söz konusu degil..Yani karakter detaylarini gölgelendirmelerini,parlamalari vs. vs. seyleri ayarlama sansi sunmamislar ..Ama üzülmeye gerek yok biz bu ayarlarla ugrasacagimiza firma tüm grafik ayarlarini otomatik olarak yüksekte ayarlamis ister istemez yüksek detayli bir oyunda oynuyacaksiniz....Fazla kurcalamadan sade menümüzden new game i secip oyuna dalalim...Konumuzu hem gördügümüz hemde ögrendigimiz videodan sonra gelen menü bir hayli sasirtti beni karakterimizi kendimiz yapacagiz cünkü hemde tepeden tirnaga....Secenekler okadar fazlaki özellikle surat yapilandirilmasi icin baya secenekler sunulmus...Dudaklarin kalinligi,inceligi,kücüklügü gülümseme ,kizma vb. özellikli ayarlar yanaklar,burun,kulaklar,göz vs.vs. herseyi ayarlamak mümkün. Ben hemen kafamdaki adami olusturdum..Onun disinda oyun icinde kullanacagimiz adimizida yazdiktan sonra daliyoruz gecmisin NEW YORK una...

Baslar baslamaz yine gercekci bir video giriyor ve gercegi ile hemen hemen birebir yapilandirilmis karakterlerimiz bir arada toplaniyor.....Annemiz GODFATHER a caresiz durumda oldugumuzu ve onun yardimina ihtiyacimiz oldugunu söyler ardidnan GODFATHER iyi bir arkadasini bizim yanimiza göndererek aileye girmemizi kurallari ögrenmemizi tuzaklari bilmemizi saglar...Ama cok gecmeden bu yeni arkadasimizda bir mafia tuzagina düsürülerek öldürülür...Oyunda assagidan yukariya yükselme gibi bir durum var..Ayni Vice City gibi..sehre hawai gömlek ile gelipte cizgili takim elbiselerine süslenmemizi Tomyy ile en asagidan en yukariya tirmanisi kim unutabilirki?...Hayir hayir sakin beni yanlis anlamayin oyunu GTA VICE CITY ile karsilastirmiyorum sadece kücük bir benzetme....Oyun acildiginda mekanlara sokaklara,insanlara ,arabalara vb. seylere baktigimizda gercektende eski yillarin sehrinde hissetmek mümkün kendimizi...Kendi adamimiz dahil tüm karakterler oldukca gercekci....zaten oyun ici videolar ile oynadigimiz görüntü kalitesi ayni..(benzetmek istemem ama gta gibi )Diger oyunlardanda hatirlayacagimiz gibi koca sehirde serbestiz..Heryer, sokaklar, caddeler, büyük binalarla doldurulmus..sokak aralarini kullanabiliriz...Pekte kullanisli olmasada hos görünümlü bir haritamiz emrinize amede...Onun disinda biryerden biryere gitmek söz konusu oldugunda yoldan alabilecegimiz veya insnalardan tehdit ile elde edebilecegimiz eski tip araclarimiz var....Iste burda biraz bocalayip sasirmaniz mümkün..Nedendir bilinmez oyun icerisinde 4-5 tipten fazla arac türü yok....Heryerde hemen hemen ayni arabalar var bikacinin tipi oldukca hos olsada her arabadan farkli renkler kullanilarak olusturulmus bir sokaktan gecmek pek hos degil...Ama yinede ok diyoruz ve diger özelliklere bakiyoruz...oyun icerisinde görebileceginiz her insan ile iletisime gecmeniz mümkün...ister tehdit edin ister sohbet edin karar sizin..Ayrica mafia elemanlariyla karsilasabilrisiniz onlar size saldirmasa bile siz onlari öldürüp silahlarini alabilirisniz...Silah bakimindan ne fazla ne az bir konuma sahip THE GODFATHER...Silah olarak ne tür seceneklerimiz var peki? Oyun boyunca en güvenilir dostlarimiz ve ayni zamanda savunucularimiz olan silahlarimizdan bahsedim....

Pistol
Rovolver(mini magnum desem yanlis saiylmaz)
Shotgun
Machinegun(hep özeniridm bu silahi kulanmaya nihayet godfatherda kavustum Bu antikaya )
Beyzbol sopasi
Bicak
Dinamit(kasalari acmak icin kullaniyoruz daha cok)
Tel (düsmani bogmak icin)

Vb. 2-3 cesit birkac silah daha mevcut....Ilerledikce onlarla karsilasicaksiniz zaten......

Bunlar disinda oynanabilirlik cok farkli ve enteresan.Örnegin sert bir catisma esnasinda hemen bir duvari veya büyük kutulari siper olarak alabilir ve korunabilirisniz...Ayrica hedefinizi aldiktan sonra duvardan firlayarak ates etme imkaninada sahipsiniz...Onun disinda fazlaca dövüs teknigimiz var..ama elbette dövüsmek icin biraz oyuna alismaniz lazim cünkü kontroller daha önce görmediginiz türden...Mausun sag tusu ile dövüseceginiz kisiye kitlendikten sonra q,w,e,a,s,d tuslarini kullanarak kisiyi pataklamak zorundasiniz...Sag,sol yumruk,kafa atma,tekme,migdeye vurma,diz cöktürüp dövme vb. cesit hareketlerimiz var ayrica shift tusu ile vurma tusuna birarada basip biraz beklettikten sonra birakir ve vurus yaparsaniz oldukca sert bir yumruk atmis oluyorsunuz...Dövüstügünüz harkezin bir yasam bari var sag üst kösede gölrebilriisniz zaten...Ayrica silahlar ilede özel hareketler yapilabiliyor normal catismalar disinda benimde en cok hosuma giden bu oldu gercekten cok profesyonelce hareketler mevcutlandirilmis...Örnek olarak belirtmem gerekirse önce düsmani boynundan kavradiktan sonra pistol ile önce midesine ardindan kafasina sikarak öldürme bicimi oldukca estetik hazirlanmis oynayanara bilir zaten...Bu arada hedef almak biraz garip sayilir..silahi cikardigimiz anda siz silah degistirmedikce hep hedef almis vazyiette duruyor. Buda can sIkIci aslinda ...Kimseye o sekilde yaklasamiyorsunuz herkez beni vurma diyip kaciyor...2 saniye sonrada polisler basinizda bitiveriyor...Bu arada polis demisken onlardanda bahsedelim...yine arabali takip yapabilyiorlar sokak ortasinda ates acip pesinizden kosup sizi kovalayabilyiorlar...Ölünce zaten kücük bir klinkte bulyuorsunuz kendinizi ve kaldiginiz yerden devam ediyorsunuz....Ayrica sokak aralarinda rastlayacaginiz saticilardan silah ve cephane temin edebiliyorsunuz..Ayni zamanda sagliginiz azaldiginda klinikteki doktorlardna ilac satin alabiliyoruz...Oyunda para bakimindan fazla bir derdiniz olmayacak cünkü oldukca fazla ödeniyor bizlere..ilk önceleri ailede yukari siralarda yer edinmis kisiler icin ayak isleri yapsakta her bölüm sonu paramizin yaninda saygida toplayarak tirmanisa geciyoruz. Mesgul kisiler icin calisirken biz mesgul ve sert adam kiligina bürünüyoruz...Bu arada dedigim bir söz acaba dikkatinizi cektimi? Bölüm gecmek? Evet oyun hernekadar serbest bir aciya sahip olsada bitirdiginiz her görevden sonra mission complete yazip paraniz ve kazandiginiz saygi puan i icinn yeni bir sayfa acimis oyunda sanki serbest degilmisiz hissi veriyor.....

Gelelim benim en merakli oldugum kisma ,grafiklere...Bastanda dedigim gibi menüde fazla bir secenek yok cünkü grafikler zaten yükske tutulmus..o yüzden hemen karakter detay ve özellikelrinden behsedicem....Oyun icerisindeKi tüm insanlarin özelliklede filmde rol alan oyuncu ve karakterlerin tiplemeleri fazlasiyla gercekci ...Suratalrindaki ifade ,leke ve izlere kadar cok iyi hazirlanmis....Sokaktaki insanlarin ve düsmanlarin verdikelri tepkilerde iyi..Silah gördükleri anda siviller kacisip polis cagirin diyorlar yada bizzat kendileri polis cagiriyor..Herhangi bir kimsenin yakasina yapistigimizda param yok,lütfen beni incitme,lütfen beni öldürme,vurma vb. sözler söylüyorlar..Ayrica düsmanlari öldürdügünüzde ölüm bicimleri bir hayli hos ve estetik hazirlanmis gerek geriye dogru ucmalar gerek diz cöküp düsmeleri vs. oldukca hos...Kan efektleri bol kullanilmis zaten...Fakat bazi bölümler gerektiginden fazla zor yani oldukca sinir bozucu anlar yasayacaksiniz.....Her görevde degisik isler yapiyoruz ..Ve cogundada catismaya girmek zorunda kaliyoruz..Catismalar cok cetin geciyor atesler bagirismalar ses efektleri oldukca etkileyici....Sehirde dolasirken her cadde basinda önceki sokakta gördügünüz bir eve rastliyacaksiniz malesef...Araba olayindaki hata binalardada kullanilmis ayni binalari tekrar tekrar görmek sinir bozucu olabiliyor..Onun disinda hemen hemen gördügünüz her binaya girme sansimiz var...Ayrica bazi görevlerde birisini veya birilerini tehdit edip konusturmamiz isteniyor iste burda hersey sizin sabriniza kalmis...Ister gider sürekli videolar esliginde minik tehdit ve konusmalar ile kisiyi zorlarsiniz (ki bu hicte etkili bir yöntem degil) Istersenizde adam konusmuycam diye israr ederse onu döverek zorla konusturabilriisniz secenekleriniz bol zaten....Eger döverek konusturmak isterseniz hemen kisinin sagligi altinda bir derece cikiyor o dereceyi döverek gectiginiz anda kisi konusmaya hazir demektir eger dövmeyi biraz daha uzatirsaniz para kazaniyorsunuz ama cok ileri gidersenizde görev iptal oluyor..Zorla tehdit isi oldukca etkili hemen size yalvarmaya basliyorlar......Girdiginiz dükkanlardaki kasalari patlatarak paralari calma imkaniniz var......Zaten yavas yavas aileden biri oluyoruz ve bolca para ödeniyor bize o yüzden buna pek bir ihtiyaciniz olmayacak...Birazda yapay zekadan bahsedelim...Acikcasi yapay zeka beni sasirtti karakterler salak gibi davranmiyorlar verdikelri tepkiler cok cok iyi...Örnegin omuzundan vurulan bir kisi hemen biryere saklanip siper aliyor,yardim cagiriyor veya yere cömelerek atese devam ediyor...ayaktan vurduklariniz kisada olsa sürünüp kaciyorlar...Bazilari duvarlarin arkasindan sadece ellerini cikarip kör atis yapiyor...Dedigim gibi bizim nekadar secenegimiz varsa yapay zekaada okadar sans sunulmus..En azindan direk gibi karsimiza gecip bilincsizce ates etmiyorlar...Tabi oyunda bolca küfürlü söz ve sahnelerde mevcut..o ayri konu .....

EA GAMES daha nekadar bu yolda ilerliyecek bilmiyorum ama bu firmanin attigi her yeni adim biz oyuncular icin yeni bir macera oluyor...THE GODFATHER i alin en azindan birkere deneyin....Atmosferi oldukca hos..Kötü yanlarindan bahsettim zaten onlar benim icin cokta önemli degil diyorsaniz harika bir macera sizi beklyior..Ama bastan belirtim oyunu sevmeyen ler elbette oldu cogu kisideki düsünce su aslinda 2006 yilinda yüksek teknolojiye sahip böyle bir firma neden bu tür hatalari olan bir oyunu piyasaya sürdü? Elbette bu sorunun cevabini ben veremem ama siz oyunu oynadiktan sonra cevabi bulmaya calisirsaniz birseyler elde edersiniz.,..Unutmayin THE GODFATHER i hicbirzaman orjinal filmi ve gta serisi ile kiyaslamayin cünkü onunla aralarinda tonlarca fark var....Bu durum ayni Silent Hill ile Resident evil in karsilastirilmasi gibi olur..Zaten böyle bir durum var birbirleri ile oldukca farkli iki oyunu ayni kulvara koymak cok yanlis ...Herneyse oyunu oynayan herkeze iyi eglenceler dilerim ama oynanmayida hakeden bir oyun THE GODFATHER..........

Referans URL