Oyun Hileleri, silkroad online, Knight online, Oyun yapımı, PokemonCreator,fifa 2008,Travian online,Oyun download,

Tam Versiyon: Objeler Hakkında Bir Soru
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Ben kolay kolay bu şekilde sorular soran biri değilimdir aslında :D Soru sormayı hiç sevmem araştırıp kendim öğrenirim veya deneme yanılma yöntemiyle birşeyler yaparım ama bu sorunum hakkında birşey bulamadım, onun için sormak zorunda kaldım.

Bir objectle bir objectin herhangi bir eventi sonucu bundan başka bir object etkilenebilir mi?

Sanırım karışık oldu :D Yani mesela bir top objectimiz var, bir kaya objectimiz var birde yıldız objectimiz var, yıldız objectinin sprite'ının yanında birde kare sprite'ımız var.Top objectiyle kaya objectinin collissionu sonucu yıldız objectimizi kareye çevirebilir miyiz?
Bunu yapmak için ilk önce top collision kaya eventini ekle. Bu evente main1>objects kısmındaki change the instance var onu sürükle. Objecti seç ve yıldızı objesini seç. Change intro yu da kare olarak belirt. Olsun bitsin. + rep
Ne, öyle yapılabiliyor muydu ya, boşu boşuna konu açtım galba :D Çok sağol CiryataN, daha önce rep vermemişsem vereyim bi dk :D
Rica ederim.. Rep için saol
kaya-top objecti için bi collision eventi aç ve içine kodlamayla :
yildiz.instance_change(kare,1);
Hmm bak bu daha kullanışlıymış, bu kodla hiçbiryerde karşılaşmamıştım :D
yada şöle olabiliyor diye biliyom yildiz.object_index=kare
Sayfa: 1 2
Referans URL