Arkadaşlar iyi düzeyde grafik bilgim var elimde güzelde bir seneryo var acaba hangi programı tercih etmeliyim herhangi bir kod bilgim yok program önerirken nedeniyle birlikte söylerseniz sevinirim

yardımlarınızı bekliyorum hepinizin... :)
SEn yenisin galiba...
konu başlığından rep sayını görebiliyorum
tabiki game maker
çünkü kod yazmasanda hazır lib dosyaları ile az çok bişeyler yapabilirsin
gm kitabını oku az çok bilgin olsun daha sonra oyun yapmaya başla
acele etme yapamadığın bişey olursa bu forumda konu açarak sor cevabı kısa ise gelir.
Ben sana azıcık oyun yapma programları hakkında bilgi vereyim
FPS GAME CREATOR : Bu programla vurdulu kırdılı:DYani silahlı oyunlar yapabilirsin.Fakat bunun grafiklerini internetten indirmen gerekiyor.
ADVENTURE GAME STUDİo : s.o.s.k gibi oyunlar yapabilirsin.Kullanımı game maker"e benzer.
***GAME MAKER***:Ben sana bu programı öneriyorum.Kullanımı oldukça basittir.Fakat ingilizcen olması gerek.sürükle bırak işlemiyle bir çok şey yapabilirsiniz.Benim önerim bu.
Game MAker ayrıca programcılığın temelini öğretiyor. Mesela yeni bir programlama dili öğreneceksin. Game Maker'da eğer GML kullanan biriysen öğrenmen daha da kolaylaşıyor.
s.a ßende ßu Konuda acemiyim yardımLarınsı ßeqLiorum $imdi den chok Tsk.Ler!..
Bak oyun motoru oyunun türüne göre değişir.
Game Maker = 2D'ye elverişli basit oyunlar yapabilirsin. Uzmanlar da daha iyilerini yapabilir. Game maker uzmanlarada acemilerede hitap eder.
3D Game Maker = 3D'ye elverişli game maker türüdür. Fakat game maker a pek benzemez. Basit 3d oyunlar yapmak için idealdir. Bazı olaylar ve grafikler kendi gelişir.
Adventure Game Strudio = 2D veya 3D Adventure( Macera ) oyunları yapmanızı sağlar. Çok kolaydır.
Platform Studio = Platform oyunları yapmaya elverişlidir ve kullanışlıdır.
FPS Creator = FPS Kameralı oyunlar yapmanızı sağlar. Yine çoğu olaylar ve grafikler hazır gerçekleşir. Level editörü gibi bir şeydir.
Bence Adventure Game Studioyla kolayca oyun yapabilirsin ben programın &90 ınını 7 günde öğrendim(Adventure bir oyun yapacaksan öneririm)