Oyun Hileleri, silkroad online, Knight online, Oyun yapımı, PokemonCreator,fifa 2008,Travian online,Oyun download,

Tam Versiyon: Can,mana skill ve diğer şeylerin Barını Çizmek
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
evet karakterimize veya herhangi bir nesnenin barını çizecez
can olduğu için değişik olarak mana çizelim

şimdi bir obje açalım o objeyi rooma koymayı unutmayalım
objemize create evente variable koyun ismine global.mana yazın
rakama 150 veya daha farklı rakam koyun
bir tane daha varaible koyun onada global.maxmana ismi koyun
bunu manayla aynı rakamı girin(150)

şimdi aşağıdaki kodu Draw eventine yazın
draw_healthbar(view_xview+0,view_yview+0,view_xview+0,view_yview+0,(global.mana/global.maxmana)*100,c_blue,
c_gray,c_blue,0,false,false)

evet ekranın sol üst kısmında gözüktü
yerini değiştirmek için

view_xview+0 burdaki 0 rakamları değiştirin sadece view_yview+0 rakam olan yeri ve ekranda farlı yerde durcağını görürüsünüz

rengi değiştirmek mesala bunu health yapacaksanız kırmızı skill için sarıysa

c_blue kısmını(BU ilk c_blue değil 2. c_blue yazanı değiştirin) c_red yaparsanız kırmızı c_yellow yaparsanız sarı renkte olur

yazının sonuna doğru bir 0 daha var o da yönü gösteriyor mesala 90 yazarsak yukarı,180 sol ,270 aşağı, bunu okulda trigonometri görenler daha iyi anlar

son kısım false false bu da arkadaki cisimleri göstersin mi sorusu.Bu false da yani hayır da kalsın eğer arkayı göstercekseniz true olarak değiştirin
----------------------------------------------------------------
peki çizdik barı nasıl değişecek değerler
mesala bir ateş attınız create le yaptınız bu evente aynı zamanda variable açın global.mana ismi verin rakamada istedğiniz mesala -3 verin (evet 3ün önündeki -mutlaka koyun) ve RELATİVE mutlaka tiki koyun ateş ettinizde göreceksiniz ki mana azalacaktır
artımak için de mesala pot kullanacak aynı işlemi yapın önündeki - yi kaldırın relative tik koyun ekleme olacaktır;)

kolay gelsin iyi oyunlar
(global.mana/global.maxmana)*100

şu kısmı gerçekten kendin mi yazdın yoksa gmturkden mi ?
ya ben seni siteye bakamadım +
o kod percentage yani yüzdeyi veriyor
game maker 100e kadar drawında çizebiliyor yerini ayarlayabiliyor
bu yüzden o oranı kullanmak en doğru
yeter mi bu cevap sana:)
Gmtürkden alıntı :
Draw eventine ise

draw_healthbar(x,y,x+50,y+10,(hp/tamhp)*100.....devamını biliyosunuz);

Şimdi size şu işlemi açıkayayım : (hp/tamhp)*100. Bunun sebebi : draw_healthbar da amount kısmı en fazla 100 olabilmesi. Şimdi bu kodla biz ne yaptık ? Atıyorum hp 90 tam hp 100

90/100 * 100
0.9 * 100 = 90 eder. Orantıyı ona göre kurucaktır. Yada hp 200 , maxhp 300

200/300 * 100
0,66.. devir * 100 = 66 kadar bi değer.
al bakalım benim globalle yaptıım örneği bulmadım ama seninkini buldum
sen mi yazdın bu kodu burdan senin almadığın ne malum
Bu mesaj içinde bulunan Linkleri görmek için üye olmalısınız.(Register to see the Links)Lütfen Önce KAYIT (Register) olun.
ben hep haklının yanındayım ondan xantier az önceki olayda seni savundum fakat
yanılmışım

bu oyun da sana bi şey hatırlatmıştır
Bu mesaj içinde bulunan Linkleri görmek için üye olmalısınız.(Register to see the Links)Lütfen Önce KAYIT (Register) olun.
bana bu oyun sadece küfür etmem gereken kişileri hatırlattı... yahu kardeşim kıskanıyosan ne lekelemeye çalışıosun ? sen türkiyede mixman türünde bi oyun gördün mü ? hayır ! o zaman kes otur yerinde.. gelen geçen mega blocku gösteriyor.

ayrıca yoyogamesin forumunda dolaşmıyorum ben gmc de dolaşıyorum.. ve gene ayrıca herkesi kendin sanma daha alıntı yapıpta adını belirtmediğim bir oyunu yapıcak kadar düşmedim.
Sayfa: 1 2 3
Referans URL