Oyun Hileleri, silkroad online, Knight online, Oyun yapımı, PokemonCreator,fifa 2008,Travian online,Oyun download,

Tam Versiyon: Echelon: Wind Warriors
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

napsam

eğerbana hangi tür oyunları beceremediğimi ve beni çıldırttığınısorarsanız, sanırım ilk başta simulasyon oyunlarını söylerim. Dahadeğişik türlerin de beni çıldırttığı zamanlar olmuştur ama simulatoroyunları, hele bir de havada geçenlerden olursa, bir türlübeceremediğimden, beni deli ederler. Aslında becerememek değil de,nedense kontrolleri bana zor gelir. yıllar önce bir uçak simülasyonualmıştım, ama içinden kalınca bir kitap çıkınca, hemen oyundansoğumuştum. Kitabın yarısında kullanılan tuş kombinasyonlarındanbahsediyordu. Ben de ne biçim bir belaya batacağımın farkında olmadanoyunu alıp uslu uslu evime gidiyordum. Yanılmışım.

Echelon, buyazdıklarıma benzer bir sim oyunu olmasına rağmen, aslında bazıyönleriyle onlardan ayrılıyor. En azından yapımcılarının dediklerinebakarsak, oyunun kontrolleri şimdiye kadar yapılmış simlerden çok çokdaha başarılıymış. Zaten bir sim oyunu gerçekçi ise, kesinliklekontrolleri zor oluyor. eğer kontroller zor değilse, o oyun arcadehavasında, uçaklarla sağa sola ateş ettiğiniz bir oyun oluyor. Buoyunda ise, dendiğine göre, hem kontrollerin kolay hem de oynanışıngerçekçi olması, oyunu diğerlerinden farklı kılıyor. Peki bana soracakolursanız, acaba böyle birşey gördüm mü oyunda? Hayır. uçağımıkaldırana kadar zaten canım çıktı, kalktı, ama bu sefer de kontroledene kadar canım çıktı.

Anlayacağınız, oyunun kontrolleri birfelaket. Alışılmış kontroller olmadığından, sırf bu oyun için, mouse'unöncelik kazandığı değişik bir sistem kullanıldığından ben pek alıştımdiyemem. Hatta alışmak için uzun süreler kasmanız gerektiğini derahatlıkla söyleyebilirim. Oyunun kontrollerinin zor olması direkolarak oyunun da zor olması anl******** geliyor. Bu abartı zorluk,yavaş olan atmosferi daha da sıkıcı hale getiriveriyor.

2351yılında geçiyor oyunun hikayesi. Bilmemne komutanlığının en iyi pilotuher zamanki gibi biz oluyoruz. İsmimiz ise Jason. Yine her zaman olduğugibi bize zorlu görevler veriyorlar ve biz de bunları yerine getirmeyeçalışıyoruz. Toplam 40 tane görevimiz oluyor. Bu görevler esnasında,100 değişik kara ve hava birimi, 150 kadar bina ve benzeri cisimgörebiliyoruz. Bana soracak olursanız, bu cisimleri pek görmekisteyeceğinizden emin değilim.
Oyunun incelemelerini neredeokursanız okuyun, hep kontrollerinin farklı olmasından ve değişik oyunmotorundan bahsediliyor. Oyunun kontrollerinin değişik olduğundan vebunun nelere sebep olduğundan zaten bahsetmiştim. Bir de oyununmotorundan bahsetmek istiyorum. Buradan da grafiklere geçiş yaparızdirekman. Oyunun motoru, aslında öyle abartıldığı gibi başarılı değil.Geniş mekanlar cizmekten ve bir sim oyunu için yaratılmış olmaktanbaşka pek bir işe yaradığı söylenemez. Yakındaki cisimleri güzel çizsebile, yeterli detaya indiğini söyleyemem. Herşey bulanık bilegözükebiliyor bazen. Kısa mesafelerde bile detay seviyesi yetersiz. Yerşekilleri pek anlamız ve yaklaştıkça daha da kötüleşiyor. Yer ünitelerive diğer önemsiz ünitelere pek dikkat edilmemiş. İkinci plana itilmeyibırakın, daha da detaysız ve kötü görünmekteler. Oyunda değişikefektler de kullanılmış. Işık efektleri ve environmental mapping gibiefektlerle oyunun grafikleri biraz kurtarılmaya çalışılmış. Ama genelanlamda bakacak olursak, böyle bir oyun için bu motor ve grafikler çokzayıf kalmış.

Motorun ve grafiklerin bu başarısızlığına, bir deoyunun yüksek sistem ihtiyacını eklersek, puanın daha da bir düşmesinesebep oluruz sanırım. Oyunu gayet yeterli bir sistemde denemiş olmamarağmen, full detaylarda abartı bir yavaşlama hissettim. Genelde yereyakınken performans iyi oluyor ama yükseldikçe saçmalamaya başlıyor.Ekrana çizilmesi gereken diğer cisimler de eklenince, oyunoynanamayacak kadar yavaşlayabiliyor. Kodlamalarda bir dengesizlik varama ben de tam anlayamadım sebebini.

Ses efektleri de ortaderecede denebilir. Efektler kaliteli olmamalarına rağmen oyuna abartıkaçmamış. Yeterli düzeyde görevlerini yerine getirmekteler. Müziklerbiraz geri plandalar ama yine oyun için üzerlerine düşen göreviyapıyorlar. Bu konuda bir sıkıntı yok.

Kısacası, bu oyunu pekkimseye tavsiye edemeyeceğim. Joystick olmadan bile rahatça mousekontrollü oynanması düşünülen bu oyun, aksine zor kontrolleriyle zevksiz
Referans URL