Oyun Hileleri, silkroad online, Knight online, Oyun yapımı, PokemonCreator,fifa 2008,Travian online,Oyun download,

Tam Versiyon: Real War inceleme
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Bu sene çıkan oyunlarla gerçekten oyun dünyasında bayağı bir gelişme oldu. Herkes bunun farkında. Fakat dikkat ederseniz bu sene Civilization 3’ten başka mükemmel diyebileceğimiz bir strateji piyasaya çıkmadı. İşte bu eksikliği gidereceğini düşündüğümüz bir Real Time Strateji oyunu ile karşınızdayız. Oyunumuzun ismi Real War.

Age of Empires, Red Alert ve biraz da Commandos II karışımı diyebileceğim oyunun özellikleriyle ilgili biraz bilgi vereyim. Dediğim gibi bu oyun hem Age of Empires hem Command&Conquer ve hem de Commandos II özelliklerini barındırıyor. Mesela Command&Conquer’da bir üniteyi kurmak için ilk önce sağ taraftaki menüden istediğimiz üniteye tıklayıp, yapılmasını bekledikten sonra daha önce kurulmuş ünitelerden uzaklaşmamak şartı ile istediğimiz yere kuruyorduk. Age of Empires’ta ise bu işi köylülere bırakıyorduk ve birkaç köylü tesislerimizi kuruyordu. Real War’da ise ilk önce kurmak istediğimiz binaya tıklayıp istediğimiz bir yere kurabiliyoruz. Kurma işlemi otomatik olarak yapılıyor. Yani AOE’taki gibi köylülerle uğraşmıyoruz. Command&Conquer’daki gibi daha önce kurulmuş binaların yakınlarına da kurmak zorunda değiliz. Ben kesinlikle en iyi sistemin bu olduğu kanısındayım. Bu tek yönlü kısa karşılaştırmadan sonra, strateji oyunlarında aranan en önemli özelliklerden biri olan ünite çeşitliliğine de değinmeden olmaz.

Real War’da olan özelliklerden bahsetmek için diğer oyunlardan biraz örnek vermek istiyorum.

Bildiğiniz gibi bu sene çıkan Empire Earth adlı oyundan hepimizin beklentisi çoktu. Fakat tamamen bir hayal kırıklığı oldu. Nedenine gelince sizlere iki örnek vereceğim.

1. Oyun içinde bulunan medeniyetlerin hepsinin ünitelerinin aynı olmasıydı. Şöyle ki oyunda Osmanlı İmparatorluğu’nu da seçseniz Amerika’yı da seçseniz bütün binaları aynı idi. Bütün medeniyetler İngilizce konuşuyorlardı. Ayrıca oyunda Osmanlı İmparatorluğu’nu seçip öyle bir ilerliyordunuz ki robotların çağına kadar gelebiliyordunuz. (Bu kadar saç***ık olmaz yani.)

2. Empire Earth’de olan bir hata ise oyunun aşırı derecede zor olmasıydı. Easy modunda bile iki buçuk saat uğraştığımı biliyorum.

İşte bu tür olaylar Strateji oyunlarının kalitesini belirleyecek etkenlerdir. Real War oyununun yapılışında bu etkenlere dikkat edildiğini görüyorum.
Referans URL