Arkdaşlar blo kkirmaca diye bir oyun yapıyorum şimdi top bir kere vurdu %50 canı gidecek sonra bir kere daha vurunca %50 canı daha gidip yok olucak nasıl yaparım ?? ben bölüm 1 ve bölüm 2 yi hallettim bölüm 3 için tuğlalar var işte bu % 50 can işini nasıl yparım ?? ve % 25 de lazım olacak
Cevap verene +3 rep !
bak şimdi topun başlangıç canı 100 mesela sen create eventinde bir de maxcan=100 diye bi değer yarat. Topun collision eventinde ise :
can -= maxcan/2;
yaz bitsin.
bi de canın azalmasını belli etmek için
if maxcan<=1
{
instance_destroy
}
Topun canı değil blok un cani gidecek top a o kodu yazarsam kendi canı azalır veya vurduğu her blokun canın %50 %50 azalır ! Benim istediğim top 1. bloğa bir kere vurduğuında ölcek ( bu tamam yaptım) 2. istediğim top bloğa 2 kere vurduğunda ölcek bu 2. ciyi nasıl yapıcam ?? Blok un eventinde neresini hangi codu yazıcam ad falan veriiseniz mesela sekizgen kareli ( carcurt heali koyup ayarı 1500 yapçan falan gibi) çok şey istiyoum ama yardım ederseniz 3 rep vericem lütfen
pardon ama sen bizden sadece 1 tane yardım istedin onu söyledim ama repimi alamadım sonradan değiştirdin ?
bak şimdi topun başlangıç canı 100 mesela sen create eventinde bir de maxcan=100 diye bi değer yarat. Topun collision eventinde ise :
can -= maxcan/2;
yaz bitsin.
tamam sana 3 repini verdim / bunu yaparım ama maxcan = 100 falan hangisini sürüklücem mesela bi adı olur onları falan söylesen de öyle yapsam ?
create eventinin içine şu kodu yaz:(control bölümüne gir orda -Code- diye bir şey var onun altında kağıta benzer birşey var onu tut ve sürükle)
maxcan=100
Collision eventinin(duvarla değecek) içine de şu xantierin yazdığı şu kodu koy:
can -= maxcan/2;
sonra step eventinin içine de şu kod:
if maxcan<=1
{
instance_destroy()
}
bu kadar