Oyun Hileleri, silkroad online, Knight online, Oyun yapımı, PokemonCreator,fifa 2008,Travian online,Oyun download,

Tam Görünüm: [sÜPER DERS]flash ile ilk oyunlarımızı yapalım
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Yine en basit şekliyle bir shut gun oyun hazırlıyoruz. süre sınırlaması, görsel efektler, backround, yön değiştirme, ses efectleri, müzikler...... gibi detayların hiçbirini kullanmayacağım siz ekleyebilirsiniz. Amacımız basit bir şekilde karşılıklı etkileşimi oluşturabilmek. Çünkü daha sonra en komplike oyunlarda bile bu özellikten yararlanacağız.
Senaryomuz şöyle; üzerimize doğru gelen bir asker amca var, bizim de 3 hakkımız var. Her dört adımda bir bize ateş ediyor. Biz o ateş etmeden önce ateş edersek kazanıyoruz. Aksi halde bir hakkımız gidiyor. 3 hak sonunda oyunu kaybediyoruz.
Sahnemizde (scene), boş 2 layer açıyoruz. Aslında oyunun bütün aksiyonu 1 -Yasak- de gerçekleşcek. Diger iki -Yasak- bitimler için. Bu nedenle ilk layerımızın ilk -Yasak-’ine
stop ();
komutunu yerleştiriyoruz. Hemen yanına F6 ya basarak bir keyframe açıyoruz ve ona da stop diyoruz. Onun yanına da boş bir -Yasak- açıp stop diyoruz. Yani layer1 de üç tane yan yana boş ve stop actionu verilmiş -Yasak-’imiz olacak. (Resim 1)
[Resim: Resim1-1.jpg]
Bu layerda oluştuduğumuz ikinci -Yasak-’e geçip “Kazandınız” mesajı yazıyoruz.(Resim2)[Resim: R2.jpg]
Ben “Budur” dedim yani “vurdun, helal olsun.” anlamında..
Yine bu -Yasak-’e tekrar oynanmasına olanak veren “yeniden” düğmesini de ekliyoruz. basit bir düğme ve scripti
on (release) {
goandplay(1);
}
frame1 de mouse’mizi silah şekline çevireceğiz. Bu ikinci -Yasak-’in üstünde bulunan boş layera geçip, keyframe (F6) açıyor ve bir expression (açıklama) actionu yazıyoruz ki tekrar mouse görünsün ve düğmelere basabilsin.
Mouse.show();
Üçüncü boş -Yasak- e gidip oraya da “Kaybettiniz”mesajını veriyoruz. Yine “yeniden” düğmesini ekliyoruz. üstteki layera geçip keyframe oluşturarak yine actionumuzu ekliyoruz;
Mouse.show();
[Resim: R3.jpg]
Önemli olan oyun bitiminde bu -Yasak-’lere atlatabilmek. Çünkü bunları daha sonra oyun geçişlerinde ve bölüm atlamalarında kullanacağız. Ama şu an oyunu basitten alalım ve;
Gelelim esas -Yasak-’imize. Oyunun tamamı bu tek -Yasak- de gerçekleşecek demiştik. Burda bize 4 şey gerekiyor.
1- silahımız
2- Hak tablosu
3- Hedef
4- Hedefi vuracağımız alanı belirleyecek düğme
Ben burda vakitten kazanmak için kullanacağım silahı artı (+) şeklinde yapıyorum ve new sembol (F8) açıp, silah adını vererek “movie clip” te + yı oluşturuyorum. Bu sembolu mouse yapmak için scene’e taşı***** üzerine tıklıyorum ve şu actionu ekliyorum (Resim 4)
[Resim: Resim4-1.jpg]
onClipEvent (enterFrame) {
Mouse.hide();
}
onClipEvent (load) {
startDrag ("", true);
}
Bu action mouse’mizi gizleyerek yerine hazırladığımız silahı kullanmamıza ve sürükleyebilmemize (drag) yarıyor. Drag-Drop oyunlarda yaptığımız işlemin mouse a uygulanışı, bir benzeri diyebiliriz
Ardından ikinci bir new sembol (F8) / movie clip oluşturuyorum. Ve dikkat !!! instance(command+I) açılan pencerede Name yazan boşluğa Hak adını veriyorum. (Resim 5)[Resim: R5.jpg]
Biz vuruldukça bir sonraki -Yasak-’e geçiş olacak ve bu -Yasak- de kalacak. Bun u sağlamak için, movie clip’te iki layer açıyorum, birine hak yazısı ve zeminini, koyuyorum. 4. -Yasak-’e kadar F5 ile -Yasak-”i uzatıyorum.. üsteki layera 4 adet keyframe açıp ilk 3’üne stop actionunu ekliyorum ve birincide 3, ikincide 2, üçüncüde 1 kalacak şekilde hakları gösteriyorum.
Burada önemli olan 4. -Yasak-. Bu -Yasak-’de ana sahnemize yönlendiriyor ve oyunu bitiriyoruz çünkü. Yani haklar bitti, kaybettik ana sahnede 3. -Yasak-’e git ve oynat. 4. -Yasak- e tıklayarak şu actionscripti yazıyoruz;
tellTarget (“_parent”) {
goandplay(3);
}
ve movie Clip şeklinde oluşturduğumuz bu hak tablosunu sahnemizde yerine koyuyoruz. (Resim 6)
[Resim: Resim7-1.jpg]
tellTarget ("_parent.Hak") {
nextFrame ();
}
Yani vuruldun, hak movie clibine git ve bir sonraki -Yasak- i oynat.
Ardından hedefimizin ölmeye başlayacağı frameden önceki -Yasak-’e (bende 30uncu -Yasak-) giderek üstündeki layera keyframe açıyorum ve
gotoAndPlay (1);
actionunu ekliyorum. Oyun böylelikle devam ediyor, karakterimiz biz vurmadan ölmüyor.
Bu movie Clipteki son 5 -Yasak-’e gidip 2. layerda bir keyframe açıyorum ve
tellTarget ("_parent.") {
gotoAndPlay (2);
}
yani hedefi vurdun, ana sahnede ilk hazırladığımız kutlama mesajının olduğu ikinci -Yasak-’e git ve oynat.
Karışık olmaması açısından bir not düşeyim. Tel Target ile asıl sahnemiz ile, bu sahne içinde kullandığımız movie clip frameleri arasında yönlendirme yapıyoruz.
Ateş etti vuruldum, Hak a git ve bir sonraki -Yasak- i oynat.. Ben vurdum, movie clip’e git ama 30. -Yasak- den sonra oynat ki asker amca ölmeye başlasın..
Ve son olarak yine bu movie clip içinde bir layer daha açıyorum ve bu layera düğme adını veriyorum. Burda sadece hit alanı olan bir düğme yapacağım. New Sembol / button.. Açılan düğme sembolünde up-over-Down boş bırakıyor, hit bölümüne keyframe açıyorum ve hedefimizi vurma alanını belirliyorum. ister bütün bir hedef, ister hedefin bir parçasını seçebilirsiniz. ben sadece göğsünü sınırladım (Resim 8)
[Resim: Resim8.jpg]
Bu düğmeyi, yeni açtığımız düğme layerında hedefimizin üzerine yerleştiriyoruz ve bize ateş etmeye başladığı bölüme kadar -Yasak- ekliyoruz. Bende 21. -Yasak-
Ardından sadece bu düğmeyi seçiyoruz ve ölüm sahnesinin başladığı -Yasak- (bende 31. -Yasak- olduğu için) şu action scripti ekliyoruz;
on (release) {
goandplay(31);
}
yani üzerine tıklandığında (ateş edildiğinde) 31. -Yasak- git ve oynat.
Artık Scene’e dönüp oyununuzu test edebilirsiniz.
[Resim: Resim9-1.jpg]
Bundan sonrası kendi yaratıcılığınızla şekillenir. Backround ekleyebilirsiniz, hedef alıanını belirlediğimiz butona gidip “down” bölümüne keyframe açarak silah sesi, movie clipte 31. -Yasak- e ölüm efekti ekleyebilirsiniz.... gibi.
Burada anlattığım tam anlamıyla bir oyun değil tabiki. Sadece temeli. Ama bu movie Cliplerin birleşimiyle oyunlar yaratacağız ve bölüm atlamalarını, bu şekilde gerçekleştireceğiz. Bu örneği, oyunun çekirdeği olarak düşünebilirsiniz.
ELİNE SAGLIK GUZEL CALISMA
+rep yokmu
süper çalışma
Çok güzel olmuş. Biraz daha ayrıntılı anlatabilrdi gerçi ama yinede güzel. Hiç bilmiyenler biraz zorlanabilir. + rep
kardes bu flash programının adı ne?
kadircan66 Yazılan:kardes bu flash programının adı ne?

flaşh player 8 var 9 var ara bulursn
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler