Selam arkadaşlar. İki sorum var. Sorularım biraz farklı, onun için konuya doğru bir başlık yazamadım. İlk sorun... Şimdi, Game Maker ile yapacağım oyunda 2 dil olacak. Türkçe ve İngilizce. Oyuna ilk başta girdiğimizde "Lisan seçiniz" diye soracak. Sonra Türkçe seçildiyse bütün yazılar Türkçe, İngilizce seçildiyse bütün yazılar İngilizce olacak. Tabi bu lisan, sonra ayarlardan tekrar seçilebiliyor. eğer böyle bir şey mevcut ise, nasıl yapacağımı gösterebilir misiniz? Bu arada Türkçe veya İngilizce seçeneğini seçmeye göre objeler de değişebilir mi? Mesela "Başla!" yazan bir Sprite'ı, İngilizce lisanını seçince, "Start!" diye yapabilir miyiz? Ayrı ayrı Sprite'lar ile tabiki. İkinci sorum... Biz bilgisayardan kaynak dosya alabiliyoruz. Ve böylece oyun daha hızlı açılıyor. Bu kaynak dosyaların biri eksik olunca oyunun açılmasını engellemeyi de öğrendim. Ama bir eksik kaldı. Bu kaynak dosyaları biri değiştirebilir. Böylece oyundaki grafik, resim ve arkaplanlar da değişebilir. Bunu engelleyecek bir şey var mı? Teşekkür ediyorum...
1. Soru: Şimdi bunu yapabilmek için Sprite değiştirme yi kullanman lazım. Ama benden tavsiye öyle yapma çünkü yüklenmede kesin sorun çıkar. Sen yaptıklarının hepsini ingilizce bir daha yap. Öyle ekle. Ardından ufak bir tuş daha yap. Adam türkçeyi seçerse sağ altta ing yazar. İşte o zaman sprite değiştirme kullanırsın. ( eğer hangisi diye soruyorsan orada kırmızı bir adam var. Change Sprite mıydı neydi :s )
2. Soru: Böyle bir şey yok diye biliyorum. Çünkü o içindeki kodlamaları taramıyor. Sadece dosyanın ismine bakıyor. eğer varsa oyun başlasın yok ise hata versin mantığı var. Senin dediğin ko serverlerinde tbl faland değiştirilmesin diye anti cheat e benziyor. Dediğim gibi böyle bir şey diye biliyorum
Peki. Ama bi Türkçe, bi de İngilizce yapınca çok kasmaz mı oyun? Dosya koruması olmayınca da çok sade duruyor, çok iyi olmuyor. o zaman bir şey soracam. Şöyle bir şey olsa; iki tane tuş var, Türkçe ve İngilizce diye, eğer Türkçe'ye basarsan, seni sonraki odaya ***ürüyor ve yazı olarak "Türkçe Lisanını Seçtiniz." yazıyor. İngilizce'ye basarsan da, "İngilizce Lisanını Seçtiniz." yazıyor. Tabi tuşlar bir odada, yazı yazacak yer bir odada. "Bunu neden yapıyorsun, "Türkçe Lisanını Seçtiniz."i bir odaya al, "İngilizce Lisanını Seçtiniz."i bir odaya al." dersen açıklayayım. Odalar arasında değişkenler yapmak istiyorum da, bu değişkenleri odadan odaya geçince unutmasını istemiyorum. Mesela ayarlar menüsü yararttık bir odaya, sonra orada arkaplan değiştirme var. 2 tane arkaplan var, 1. seçtiğimizde ayarlar menüsünün odasının arkaplanı başka bir resim oluyor, 2. 'yi seçtiğimizde de başka bir resim oluyor. Tabi ayarlar menüsünden çıkmamız gerekecek, ama sonra yeniden girince arkaplan ne seçildiyse o kalacak. Bu da değişkenler ile ilgili sanırım. Umarım demek istediğimi anlamışsındır. Yorumun için sağ ol.
Objelerin değişkenleri unutmaması için Persistent kutucuğunu işaretle. o zaman hallolur.
evet anladım ne demek istediğini. objeler her room değiştirildiğinde kendini otomatik resetliyor. bunu önlemek için ise persisdent yapman lazım. Aslında bu Ags de çok kolay bir olay ki orada böyle uğraşman lazım değil :s Dediğim gibi kaynak dosya klasörü aç. Resimleri oradan alsın. Değiştirilmesini istemiyorsanda bunları editlenemiyecek hala getirebilirsin. Merak ettim mesela arkaplan.jpg yerine arkaplan.svg yapsan oyun yine bunu alıp içinde açar mı? Galiba olmaz. İnternetten bul bence edit edilmesi zor resim türlerini ona göre aç. Edt mi ne var mesela o neyle açılıyor kimse bilmez

Cevaplar için sağ olun. Ben değişkenleri deniyorum, ama yapamıyorum, sürekli hata veriyor. Değişkenleri anlayamadım. Mesela 2 oda oluşturduk, buna 2 tuş ekledik; mavi ve kırmızı. Maviyi seçerseniz, ikinci odaya gidicek ve "maviyi seçtiniz" yazacak yazı ile, eğer kırmızıyı seçerseniz de "kırmızıyı seçtiniz" diye yazı çıkacak, tabi bu değişkenler ile olacak, mesela kırmızıyı seçersen değişken=1, maviyi seçersen de değişken=0 olacak, 2 odada da değişkeni kontrol edecek ve ona göre belirleyecek ne yazdığını. Tabi bunu yaparken hiç kod kullanmıycam. Böyle yapamıyorum işte. Sizce nasıl yapmalıyım? Bi günde çok soru sordum bu arada. Bişi daha diyeceğim, bu Persistent kutucuğunu işaretleyince roomlar arası düzen de bozuluyor, room 1'deki obje room 2'ye gidiyor mesela. Ama ben düzeltmeye çalışacağım, görünmez objelere vb. ekliycem, bir şeyler yapacam artık.
ben onunla ilgili bir örnek yayınlarım