Ben şuan bir oyun tasarlıyorum. Oyundaki canavarları yaptım. Ama onların kahramana değdiği zaman kahramanın ölmesini istiyorum. Bunu yapamadım. Yardımınızı bekliyorum. Ve kahramana zıplama ve ileri geri gitme komutlarını vermek istiyorum bunları yapmama yardım edebilir misiniz? yardım edene benden +5 rep
çok kolay ilk önce kahraman objesinde canavara collisson yap sonra çöp kutusu şeklindeki şeyi actionsa sürü bu kadar
l Can Sorunun İçin |
1 Kahramana create event ekle
2 Score>Set Lives ekle
3 Çıkan yere ne kadar cana (hakka) sahip olmasını istiyorsan yaz (misal 3 yaz sana bağlı)
4 Collision event ekle ve canavarı seç
5 Score> Set Lives ekle değeri -1 yap ve relative olmasına dikkat et
| Karekter Sorunun İçin |
Zıplatmak için : AddEvent> Create ekle ve set the gravity ekle ve yönü ile çekimi ayarla.
Daha sonra :
AddEvent> Key Press Event> (zıplama tuşu space vs. olabilir)
Aksiyon bölümüne x y kordinatları ile kod yazıp veya kütüphaneyi kullan fark etmez ben burları karıştırıyorum da fazla anlatamadım :p
İleri geri gitmek için : KeyPressEvent> up> aksiyona : move fixed sağ seç
KeyPressEvent> down> aksiyona : move fixed sol seç
Şu an inan ki çok işim var karışık bişiler yazdım ama inşallah yardımım olmuşdur.
çok sağolun ikinize de +5 rep
set the gravity ne anlama geliyo
Bu mesaj içinde bulunan Linkleri görmek için üye olmalısınız.(Register to see the Links)Lütfen Önce KAYIT (Register) olun. al sana önceden yaptığım bir örnek bunda senin istediğin şeyler var.
set the gravity ne anlama geliyo
yer çekimi anlamına geliyor