ben game makerda bir koşu yarışı oyunu yapmak istiyorum.gerşeyi hazırladım.ama tur gösterme kaldı.yani şöyle bi kod olcak.bizim adamımız yada düşman başlangıç çizgisinden geçtiğinde tur sayısı 1 artacak.bu kodu istiyorum.lütfen bilen varsa yazsın.bilene+5rep
bir tane objemiz olsun çizgi şeklinde karakter ona değdiği zaman score +1 artsın öyle deneyebilirsin eğer yapamazsan ben açık kaynağını yaparım koyarım buraya
öyle yaparsan adam sürekli gidip o çizgiye değer ve tur atlamadan atlamış gibi görünür...eğer kodsuz bişey istiyorsan yola küçük parlak noktalar koy...ve karakterin onu sırayla toplamasını sağla...ör: yolun biraz ilerisine bi'tane koy karakter ona değince o nokta yok olsun ve yerine ilerde bi'tane daha çıksın böyle böyle "bitiş" çizgisine kadar ***ür....kodsuz en fazla bu kadar olur
sniper666 çok haklı olarak söyledi. Nokta değil şöyle olur. Yollara görünmez çizgiler koyarsın. 5 tane filan. o çizgilerin hepsinde geçmişse ve finishe gelmişse oyun bitmiş olur. Bunun gibi mesela. Alarm'ın her 30 stepi 1 sn'ye eşit. Yani alarm'ı 30 kurarsan 1 saniye olmuş olur. Buna göre ayarlamalısın süreyi.
bi açık kaynak dosya gönderebilir misiniz?