::icon_evil::Arkadaşlar ben bir media player yapmak istiyorum video da izletebilirse süper olur gözat düğmesinden müzik seçilince... Gözat düğmesi olmazsa zaten çok kolay hazır müzikleri çalar.. Gözat düğmesinde seçilen dosyayı oynatmasının kodunu bilen var mı???
peki bunu sana o verirse o şeyi senmi yapmış olacaksın?
Hayır merak ettiğim için sordum.Yaparsamda o kişiye teşekkür etmesini bilirim.Ben şahsiyetsiz değilim...
BENİM DÜŞÜCEM GÖZAT DÜĞMESİ OLMASI ŞART DEĞİL SEN ELİNDEKİ ŞARKILARI BİR OBJE YAPCAN ROOM DA ALT ALTA SIRALICAN VE ÜSTÜNE TIKLADIĞIN ŞARKI ÇALMAYA BAŞLICAK VE KODA GEREK YOK BEN YAPMAYI DÜŞÜnÜYORUM :-D İSTERSEN BERABER YAPARIZ
GTA projem vardı eskiden şarkıların adlarını numaralamıştım. Mesela 1.mp3 2.mp3 3.mp3 sonra müzik çalarken random komutunu kullanıyodum müzik çalarken rastgele ne gelirse onu çalabiliyodu.
Edit : Pardon sen media player demişsin. Şey onun işi biraz daha kolay yani mesela "Dosya" yazan bi buton yaparsın tıklayınca get_open_filename komutuyla şarkı açtırırsın. ds_list veri yapılarını kullanarak da şarkıları listelersin. Mesela dosya açarken üstüne eklesin mi yoksa listeye eklensinmi diye bir mesaj kutusu açarsın. İstersen yardım edebilirim kod bakımından meşgul olmadıkça bakarım yani
Ah ! ayrıca şimdi aklıma geldi şey o pause olaylarını game maker desteklemiyo direk stop yapıyo. Onun için game makerin sitesinde super sound dll sini indirip oyuna ekletmekn gerekiyo. Çok kullanışlı mesela parçanın istediği yerinden başlatabiliyon , frekansı , sesin büyüklüğu , hızını felan ben sana bi örnek yapayım en iyisi.
Edit : ops sanırım bu supersound.dll sadece .wav ve .ogg leri çalıyor gibi duruyo çünkü mp3 felan açtıramadım
ya ben de başta obje olarak yapmayı düşündümde insanı kısıtlar diye size soruyorum. Xantier kardeş fikirlerin çok güzelde ben gm komutlarını bilmiyorum get on file fln anlamlı da nasıl yapılacak onu bilmiyorum.Dll yi arıyorum şu an :)