12-31-2007, 08:25 AM
Konu biraz garip gelebilir. Bu şeyi game makerin yabancı bir fan sitesinin forumlarında görmüştüm. Şimdi konu şudur : Herkes yaptığı oyunlar arasından en sevdiğini yada en fazla bu kadarını yapabildim dediği oyununu koyuyor. İşte mesela osman diye birisi kendi yaptığı bir oyunu koyuyor atıyorum oyunun adı Zap-man alttaki arkadaşta böyle bir yorum yapıyor :
@Osman[Zap-man] :
Grafikler : 7/10
Sesler & Müzikler : 8/10
Oyunun Hikayesi & Hikayenin oyuna uygunluğu: 9/10
Oynanabilirlik : 6/10
Toplam : 8.25 / 10 (hepsinin aritmetik ortalaması)
Altına da yorumunu yapıyor :
Oyunun güzel olmuş grafikler üzerinde biraz çalış***ısın sesler ve müzikler iyi ama geliştirilebilir oyunun hikayesi güzel ve oyuna uygun ancak oyunun oynanabilirliği zor yani klavye tuşlarını çok farklı yerlere koymuşsun ben spaceye basarken 'y' tuşuna nasıl basarım , kullanımı ve oynanması zor. Ancak toplam olarak oyunun iyi ancak geliştirilebilir.
Aslında bu olay Game makerin orjinal forumlarındada var ancak bu tek bir konu için , orda ise millet ayrı ayrı konu açıyor öyle yorumlanıyor. Burda konu kirliliğine önlem olarak böyle birşey yapabiliriz. Oyunlarınız tam olarak bitmesi zorunlu değil. Oyununuzu koyarken hikaye yazmak zorunda değilsiniz. Yazmazsanız 3 not üzerinden değerlendirilir. Mesela :
Toplam : 7/10
yani hikaye aritmetik ortalama hesabına katılmaz.
Yorum yaparken yorum yapacağınız kişiyi şu şekilde belirtiniz :
@KullanıcıAdı[Oyunu]
Hadi oyunlarınızı görelim !
@Osman[Zap-man] :
Oyunun Hikayesi & Hikayenin oyuna uygunluğu: 9/10
Toplam : 8.25 / 10 (hepsinin aritmetik ortalaması)
Altına da yorumunu yapıyor :
Oyunun güzel olmuş grafikler üzerinde biraz çalış***ısın sesler ve müzikler iyi ama geliştirilebilir oyunun hikayesi güzel ve oyuna uygun ancak oyunun oynanabilirliği zor yani klavye tuşlarını çok farklı yerlere koymuşsun ben spaceye basarken 'y' tuşuna nasıl basarım , kullanımı ve oynanması zor. Ancak toplam olarak oyunun iyi ancak geliştirilebilir.
Aslında bu olay Game makerin orjinal forumlarındada var ancak bu tek bir konu için , orda ise millet ayrı ayrı konu açıyor öyle yorumlanıyor. Burda konu kirliliğine önlem olarak böyle birşey yapabiliriz. Oyunlarınız tam olarak bitmesi zorunlu değil. Oyununuzu koyarken hikaye yazmak zorunda değilsiniz. Yazmazsanız 3 not üzerinden değerlendirilir. Mesela :
Toplam : 7/10
yani hikaye aritmetik ortalama hesabına katılmaz.
Yorum yaparken yorum yapacağınız kişiyi şu şekilde belirtiniz :
@KullanıcıAdı[Oyunu]
Hadi oyunlarınızı görelim !
:D. Bi 3D Oyun daha var ama yapamadım. 3D Uzay Savaşları diye neyse.