room felan çizdik sprit yaptık ses yaptık object bölümünden mesela bi futbolcu çizdiysek bi de top topa vurmasını nasıl sağlayabiliriz ,bi de bi adam çizdiysek onu nasıl eğiltiriz yürürtürüz koştururuz bunlar tuş ile olacak yardımlarınızı bekliyorum.

anladığım kadarıyla yeni başlıyorsun...yürümeyi öğrenmeden koşamazsın...
önce daha basit ve anlayabileceğin oyunlarla başla...ama şöyle yapabilirsin:object>add event>keyboard>ör: letters:W
sonrada o bölüme ne olacağını koy ör:en başata 8 yöne bakan ok var onu seç yukarı oku aktif hale getir hızı beş yap tamam de...bu sayede karakter W' ya basınca yukarı doğru gider...<no key> eklersende yine 8 yöne bakan okdan ortadakini seç hiç bi tuşa basmazsan durmasını sağlarsın
ya diğelim iki tane futfolcu çiz biri eğik biri ayakta ayaktakini klavyeden komut ver mesela x'e basinca eğik objeye dönüşsün sonra eğik objeye ayarla z'ye basinca ayağa kalksin topa vurmayida şöyle yap collison yap değince pacht hazirla okadar ilerlesin kaleye deyince gool yazsin score versin gool yiyince score düssün.
+rep bekliyorum

Game Maker Türkçe e-kitap'ı indirmeni ayrıca okumanı tavsiye ediyorum. Ben ilk öğrendiğimde
Game Maker'le objenin sağ sol hareketini yapardım. Sonra araştırdım. GM Türkçe e-kitap buldum ( o zamanlar forum fln. bilmiyodum) . Bi okudum. Daha sonra güzel oyunlar yapmaya yavaş yavaş başladım
o bana lazim diil ben çok merakliyimdir karıştırırım onu bulurum ne işe yario suanda güzle oyunlar yapabiliyorum