12-16-2007, 03:45 PM
12-16-2007, 04:00 PM
Aynı soruyu daha bugün cevapladığımı hatırlıyorum. Buna benzer bi soruydu!
12-16-2007, 04:04 PM
hangi konu da adı ne
12-16-2007, 04:30 PM
OnLine Oyun Yapmakta Bilgisi olan içeri plzzz. Böyle bişeylerdi konu adı
12-16-2007, 04:36 PM
Alıntı:
GameMaker iyi biliyor musun mesela? Game Maker'i iyi biliyorsan OnLine oyunda fazla sorunun olmaz.
Bu mesaj içinde bulunan Linkleri görmek için üye olmalısınız.(Register to see the Links)Lütfen Önce KAYIT (Register) olun.
Yukarıdaki link GameMaker'in resmi forumu Google'da gmc + Game Maker + 39dll diye arattır.
39dll'yi ilk olarak indirmen gerekiyor.
Bu mesaj içinde bulunan Linkleri görmek için üye olmalısınız.(Register to see the Links)Lütfen Önce KAYIT (Register) olun.
Yukarıdaki link GameMaker'in resmi forumu Google'da gmc + Game Maker + 39dll diye arattır.
39dll'yi ilk olarak indirmen gerekiyor.
ve
Alıntı:
Zaten sen 39dll'yi indireceksin. En iyisi OnLine Engine V2'yi indir sen. Zaten orda obje olacak obje_self diye sen ona healtbar falan filan onun içine yapacaksın. obje_other'ı ellemeyeceksin
demişsin tam olarak anlamadım nasıl oyunda dll kullanıcağımı online engine de var bende hatta bir sürü 39dll ile ilgili örnek ama dll yi nasıl game maker a koycağımı bilmiyom.Yani dll koyma yeri filan mı var yoksa kod filan mı yazcaz.
12-16-2007, 06:46 PM
39dll dosyasını gm6 dosyasının yanına kopyala yapıştır yapacaksın. Hepsi bu!. Onun kodları falan filan var. GameMaker'in kendisinde yok galiba OnLine oyun. 39ster adındaki bir adam yapmış (Xantier'in bi yazısında görmüştüm). Onu ekleyeceksin gm6 dosyasının yanına bu kadar.
Zaten OnLine Engine V2'yi indirdiğin zaman sana herşey hazır gelecek. Sen oyunu obje_player_self'e göre kuracaksın.
Bi de Server'ı açtığında başkalarının girebilmesi için ADSL'den port açman gerekiyor. İnternette biraz ara Port açma hakkında bilgi bulursun.
Zaten OnLine Engine V2'yi indirdiğin zaman sana herşey hazır gelecek. Sen oyunu obje_player_self'e göre kuracaksın.
Bi de Server'ı açtığında başkalarının girebilmesi için ADSL'den port açman gerekiyor. İnternette biraz ara Port açma hakkında bilgi bulursun.
12-16-2007, 06:58 PM
tmm sağol +repini yolluyorum ben o -Yasak- kodlarını ekliyoruz sanıyodum onları örnekten kopyalayacağız çok sağol şimdi yaparım oyunlarımı
Sayfa: 1 2