Oyun Hileleri, silkroad online, Knight online, Oyun yapımı, PokemonCreator,fifa 2008,Travian online,Oyun download,

Tam Versiyon: object Döndürme ve Mouse'ye bakması
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Objectin mouseye bakmasını istiyorsanız!!

Deneme_Obj diye bir object yapıyoruz.
"deneme" diye bir variable yapıyoruz.
Step Event->Transform Sprite,deneme diye ayarlıyoruz ve yine step event'e şu kodu giriyoruz;

deneme=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y)

Böylece object hep mouseye bakıyor!

Objectin dönmesini istiyorsanız kendi etrafında

Deneme_Obj diye bir object yapıyoruz
"deneme" diye variable yapıyoruz.
Step Event->Transform Sprite,deneme diye ayarlıyoruz.
Sağ tuşu kullanınca deneme -1 relative diye ayarlıyoruz.
Soltuşu kullanınca deneme +1 relative diye ayarlıyoruz.

Böylece object hep dönüyor

object'in dönünce burnunun ucuna gitmesi için Yukarı tuşunu kullanınca 360 derece yön ayarlamak için girdiğimiz yere giriyoruz ve dereceye "deneme" diyoruz hıza da 5 fln. diyoruz.

+rep isterim ona göre:D
kendinde dene sora + rep iste
-Yasak- yazan yerlerin yerine obje denilecek..Ben denedim ama tam anlatamamış olabilirim işe yarıyor!!
Neden herşeyi kodla yapmadın point direction kod doğru transform image yerine image_angle=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); kullan tek satırda biter
game maker'i yeni öğrenenlerin kafası fazla karışmasın diye öyle yaptım..Yeni yeni öğrenenler de anlayabilsin diye!
Transform image daha çok karıştırır herşeyin kısası ve özünü yapmak seni alıştırır emin ol. image_angle = açı imageyi o dereceye döndürür. Aynı +1 dediğin gibi image_angle += 1; bence artık game makerin hazır kalıpları yerine gml ye başlayalım
Kerem bi site verdik uçmuşun sen direk ya :D

Bu arada hala bilmeyenler için söylüyorum o-b-j-e-c-t deyince otomatik olarak -Yasak- oluyo yani bu ismi yasaklamışlar bu bakımdan sadece obje !
Sayfa: 1 2
Referans URL