Oyun Hileleri, silkroad online, Knight online, Oyun yapımı, PokemonCreator,fifa 2008,Travian online,Oyun download,

Tam Versiyon: [Soru] Oyunda silah kullanma
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar ben yaptığım oyunda karakterin silah kullanmasını istiyorum ve bunun içinde sizden şunu istiyorum : silahtan nasıl mermi(veya nokta gibi bişey) çıkartabilirim.bunu söylerseniz veya küçük bi örnek yapıp yollarsanız +rep'i ve bi' teşekkürü hak edeceksiniz...şimdiden tşk
Yazı İle Yazıyorum.Space Eventi Ekle Sonra Create Moving İnstance Of(silah objesi)
x:0 y:10 speed:12 direction:180 anlamassan yardım edebilirim.
Bu dediğini kimse anlamaz jk6223 ayrıca eskilerden konu getirme lütfen!

* Bir karakter objesi 4 de mermi objesi olsun.
* Objelerin spritelari hazır olsun.
* Objeler yön oklarına göre nasıl değişeceklerini ayarla. "Sprite değişimi actionu"
* Mermilere "Create" eventi ekle.
* Speed: 10 olsun.
* Birine yukarı birine aşağı birine sağ birine sol olarak yön koy.
* Sonra karakter objesine 4 tane farklı harf "Press <(bir harf)>" eventi ekle.
* İçlerine "Create" yani yeni bir tane oluşturma ekle. Sonrada objelerin yönüne göre mermi objelerini seç.
Karakter tabi 4 yöne bakabilmeli.

Böyle yaparsan karakter nereye bakarsa baksın istediği yöne ateş edebilir. yönüne göre ateş etmeyi de biliyordum örneği vardı ama silindi. Yardımcı olabildiysem +rep! ;)
arkadaşlar bu çoook eski bi' konu...zaten artık böyle ufak tefek şeyler çok basit geliyor bana.lütfen eski konuları tekrar başa getirmeyin
ya en kolayı yeni bir sprite yaparsın o ateş sprite i olur ona hiç bişe eklemezsin. Ardından karakteri açarsın. Keyboard eventından space i seçersin. ArdındanCreate Moving İnstance aksiyonunu eklersin. oradan az önce eklediğin objecti seçersin. x=x y=y yazarsın. speed:12 direction=0 bu kadar. Ayrıca bide ateşein canavara çarptığı zaman canavarın yokolması için ateş objectini açarsın. Collision eventını eklersin. duvarı seç. Ardından Destroy the instance koy. Ardın tekrar collision ekle bu sefer canavarı seç ve Destroy the instance ı koy. Bu kadar.
Referans URL